Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


igazának bizonyítását Vidéki Ferenc úr nem élhette meg...

2010.09.28
Sóskúti Híradó
M. Nagy Péter úr felelős kiadó és szerkesztő részére!
 
Tisztelt M. Nagy Péter úr!
 
Az Ön felelős kiadásában és szerkesztésében megjelentetett Sóskúti Híradó 2010. szeptemberi számában előzetes tájékoztatás, lemondás, észrevétel, utalás nélkül nem jelentette meg az önnek megküldött, JSKE által jogsegélyben részesült KÖZÉRDEKŰ BEJELENTŐ SÓSKÚTI KÁLVÁRIÁJA címet viselő cikket, amelynek megjelenését, a nyilvánosság előtti igazának bizonyítását, Vidéki Ferenc úr nem élhette meg, mivel a lap megjelenése előtt néhány nappal elhalálozott.
Reményei szerint, ha életében már nem, de halála után utolsó közérdekű tevékenységeként, a sóskúti közvélemény előtt bizonyította volna igazát, melyet lapjában a polgármester alaptalanul hazugságnak minősített. Megtagadták annak az ős sóskúti lokálpatrióta néhai személy igazságkeresés bizonyítékainak megjelentetését, melyben utolsó kívánságaként tisztázhatta volna becsületén, emberi méltóságán ért foltot, melyet szerkesztésében készített, közpénzen terjesztett lapja ejtett rajta.
Gyávaságból, választási érdekből a nyomtatott helyi sajtón keresztül, megtagadták a sóskúti polgárok elől a leleplezés megjelentetését, evvel nemcsak a sajtótörvényt sértették meg, hanem az újságírói etikai szabályoknak és elvárásoknak is vétettek, erkölcsi felelősségről nem is beszélve.
Mivel felelős kiadói, szerkesztői feladatait megalkuvó módon, színvonaltalanúl, a szocialista szemlélettel működő önkormányzat érdekeinek gátlástalan kiszolgálásával, érdekből végezte, ellenőrzés nélkül jelentetett meg olyan cikkeket, amelyek a sóskútiak történelmi helytállását is gyalázta, ezért felkérem, hogy fontolja meg felelős kiadói és szerkesztői tevékenységének tovább folytatását.
 
IN MEMORIAM VIDÉKI FERENC 1927-2010.
 
Sóskút, 2010. 09. 28.
 
Üdvözlettel
 
Kummer János